Termeni și condiții / Terms and conditions

Prin comandarea serviciului de transfer, Dumneavoastră declarați faptul că, v-ați însușit, sunteți de acord cu regulamentul nostru de călătorie și îl acceptați valid și obligatoriu din punct de vedere juridic, față de propria persoană. OTGABI IMPEX SRL (în continuare: Societatea noastră) își rezervă dreptul de a modifica oricând condițiile de călătorie. În problemele legate de comanda Dumneavoastră, vor fi relevante acele reguli care au fost valabile în momentul lansării comenzii.

Societatea noastră își ajustează serviciile de transfer în primul rând la cursele aeriene care pornesc respectiv sosesc pe aeroportul din Debrecen, din acest motiv Vă rugăm ca pe parcursul rezervării să aveți în vedere acest lucru.

Părțile

Aceste conditii de călătorie se referă la toți Pasagerii Societății noastre, independent de faptul că serviciile noastre sunt cumpărate de către Pasager direct de la noi sau de la partenerii noștri intermediari. Contractul de călători între Pasager și Otgabi Impex SRL se consieră încheiat în momentul rezervării.

 

Datele societății OTGABI IMPEX SRL:

Adresă: 417450 comuna Sălard, judeţul Bihor, nr. 441

Număr de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului: J05/3260/1993

Cod fiscal: RO 4794516

 

OTGABI IMPEX își rezervă dreptul de a-și cesiona în orice moment anumite drepturi, obligații către o terță parte (subantreprenor). Prin comandă, declarați și faptul că sunteți un adult care a împlinit deja vârsta de 18 ani. De asemenea, certificați că datele furnizate pe parcursul comenzii sunt reale; ați acceptat detaliile serviciului (incluzând și programul curselor și aria serviciilor). Clientul suportă toată responsabilitatea pentru consecințele, daunele ce rezultă din furnizarea de date incomplete, respectiv care nu sunt reale.

 

Informații generale despre servicii

            Transferul cu autobuzul:

Transferul cu autobuzul circulă în conformitate cu programul de mers afişat pe siteul oficial al firmei www.deboratransfer.eu. Pasagerii noștri pot beneficia de transfer doar la orele ce figurează în program. Acolo unde, pe parcursul rezervării este disponibil programul de mers, intră în răspunderea Pasagerilor să-l verifice înainte de rezervare. La unele servicii privind autobuzele, acolo unde informăm Pasagerii despre această posibilitate, Pasagerii pot să aleagă pe propria răspundere o oră din programul de mers. Ne rezervăm dreptul de a modifica programul de mers. În cazul în care unul dintre Pasagerii noștri nu poate să beneficieze de serviciul nostru de transfer la o oră convenabilă acestuia, din cauza unor întârzieri administrative ale aeroportului sau a întârzierii cursei, din păcate, nu avem posibilitatea, nici să returnăm taxa de transfer și nici să oferim posibilitatea de a refolosi tichetul de transfer.

 

Lucruri practice ce trebuie făcute în timpul unei călătorii

 

Imediat ce luați la cunoștință, vă rugăm să semnalați la serviciul nostru pentru clienți, în cazul în care cursa Dumneavoastră de zbor este în întârziere, respectiv aceasta a fost anulată, sau indiferent de orice motiv, călătoriți cu o altă cursă;

 

Vă rugăm să ne anunțați telefonic, dacă:

 • indiferent de motiv, este de așteptat că nu veți putea urca în vehiculul de transfer la ora convenită;
 • Dumneavoastră vă aflați la locul de întâlnire la ora convenită și nu găsiți șoferul nostru, respectiv vehiculul nostru de transfer;
 • nu găsiți locul de întâlnire.

 

Anularea, modificarea transferului la inițiativa Societății noastre

 

Societatea noastră își rezervă dreptul să refuze orice rezervare, fără obligația de a se motiva. În cazul în care anulăm transferul Dumneavoastră, vă vom informa despre acest lucru, cu cel puțin 12 de ore înainte de călătorie, pe adresa de e-mail primită de la Dumneavoastră. (În cazul în care motivul nerealizării transferului este forța majoră, acest termen de preaviz se poate modifica. Dacă transferul a eșuat din cauza unor evenimente sau circumstanțe de forță majoră, nu putem să ne asumăm răspunderea pentru eventualele daune ce le puteți suferi.)

La anularea transferului, vă putem oferi un serviciu alternativ.

În cazul în care Societatea noastră nu poate să efectueze transferul din vina sa proprie, Pasagerul va fi despăgubit (valoarea despăgubirii nu poate fi mai mare decât taxa de transfer)

Ne rezervăm dreptul să modificăm ora transferului comandat și confirmat, în cazul în care acest lucru este necesar. Despre aceasta vom informa Pasagerii cu cel puțin 3 ore înainte de călătorie, pe numărul de telefon mobil ce ni l-au dat.

 

Anularea, modificarea transferului la inițiativa Pasagerului

 

Modificare

Cererile privind orice fel de modificare a transferului, pot fi primite de noi cel târziu cu 24 de ore înainte de călătorie (atât înainte de data inițială, cât și de data nouă de călătorie). Vă rugăm să ne trimiteți toate cererile de modificare prin e-mail la adresa: deboratransfer@monthermal.com însoţit e numărul Dvs. De telefon pentru ca să vă putem contacta! Avem posibilitatea să acceptăm doar cererile sosite prin e-mail. Din păcate nu putem garanta faptul că toate cererile de modificare vor fi soluționate.

 

Renunțare

Dacă aţi efectuat plata anticipată cu cardul, vom putea accepta cererile de renunțare, doar cel târziu cu 2 zile lucrătoare înainte de călătorie (48 de ore). După expirarea termenului limită de 2 zile lucrătoare, prețul transferului nu poate fi utilizat din nou și nu este rambursabil; nici prin plata unei taxe renunțare.

În termen de 10 zile lucrătoare de la cumpărare, puteți renunța la cumpărare; cu condiția să anulați transferul cu minim 2 zile lucrătoare înainte de călătorie. În asemenea cazuri puteți cere restituirea taxei de transfer.

Vă rugăm ca toate cererile de renunțare să ni le trimiteți la adresa de email: deboratransfer@monthermal.com! Vom accepta doar cererile de renunțare care au sosit prin e-mail.

În cazul în care Dumneavoastră ați renunțat la transfer, cu minim 2 zile lucrătoare înainte de perioada călătoriei, aveți posibilitatea să folosiți acest transfer oricând, în termen de 12 luni, respectiv să cesionați transferul către un alt Pasager.

Pentru a utiliza din nou transferul la care ați renunțat, vă rugăm să ne trimiteți scrisoarea Dumneavoastră de renunțare, confirmată și noile date de călătorie, cu cel puțin 2 zile lucrătoare înainte de călătorie!

În cazul în care nu doriți să utilizați, respectiv să cesionați transferul inițial către un alt Pasager în termen de 1 an, aveți posibilitatea ca, în termen de 1 an, să includeți valoarea transferului la care ați renunțat, prin cumpărarea oricărui serviciu de transfer al nostru. Vă rugăm să anunțați solicitarea Dumneavoastră în acest sens, cu minim 5 zile lucrătoare înainte de călătorie.

 

Prețuri

Pentru transferul rezervat, Pasagerul va plăti prețul actual, ce figurează pe pagina noastră de internet. În cazul în care, în perioada dintre rezervarea valabilă și data călătoriei, aceste prețuri se modifică, indiferent de motiv, acest lucru nu va avea nici un efect asupra comenzilor plătite.

 

Călătoria cu copiii

Copiii sub 2 ani pot călători gratuit cu transferurile noastre;

La călătoria copiilor între 2 – 7  ani se acordă o reducere de 50% din prețul biletului.

Societatea noastră poate să asigure scaune pentru copii pentru Pasagerii noștri. Vă rugăm să vă interesați la serviciul pentru clienți despre acest lucru, respectiv despre eventualele taxe. În cazul în care copilul călătorește într-un scaun pentru copii, trebuie să i se rezerve un bilet separat, indiferent de vârstă.

În cazul în care doriți să transportați cu vehiculul de transfer cărucior pentru copii, portbebe, etc. pe post de bagaj, vă rugăm să vă interesați la serviciul nostru pentru clienți.

 

Pasageri cu mobilitate redusă

Societatea nu percepe de la persoanele cu handicap (cu mobilitate redusă) taxă pentru dispozitivele necesare pentru a se deplasa. În cazul în care Dumneavoastră sunteți o persoană cu handicap locomotor, sau aveți nevoie de ajutor pe timpul călătoriei, respectiv călătoriți cu animalul ajutor (de ex. câini călăuză pentru nevăzători), vă rugăm să semnalați acest lucru la serviciul nostru pentru clienți cu minim 2 zile lucrătoare (48 de ore) înainte de călătorie.

 

            Persoane care pot fi excluse din transportul de personae

Se pot refuza serviciile de transfer, respectiv se poate întrerupe transferul pentru acel Pasager, în cazul în care în opinia celorlalți Pasageri, sau a şoferului:

 • încearcă să călătorească sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante;
 • are boală contagioasă;
 • îmbrăcămintea sau bagajele lui ar contamina vehiculul;
 • consumă alcool, respectiv fumează în vehicul
 • prin comportamentul său pune în pericol integritatea Pasagerilor sau a șoferului, respectiv desfășurarea în siguranță a transferului;
 • comportamentul său, respectiv aspectul său este deranjant;
 • desfășoară orice activitate ce este interzisă de către legislația țării de destinație.

 

De asemenea se poate refuza serviciile de transfer, respectiv se poate întrerupe transferul pentru acel Pasager, care nu dispune de un act de călătorie valabil (carte de identitate, paşaport).

În oricare dintre cazurile mai sus amintite, putem să refuzăm îmbarcarea pasagerilor mai-sus menționați, respectiv putem să-i somăm să părăsească autobuzele noastre.

În cazul în care am fost nevoiți să refuzăm serviciile față de un Pasager din cauza unuia dintre motivele mai sus enumerate, Societatea noastră nu are nici o răspundere materială față de acest Pasager. Nu poate fi restituit prețul transferului care nu s-a realizat datorită unor astfel de motive.

 

            Bagaje

În prețurile de transfer specificate este inclus transportul unui bagaj standard (+ 1 bagaj de mână) per pasager plătitor. În cazul în care ați dori să călătoriți cu mai multe bagaje decât cele menționate, vă rugăm să luați legătura cu serviciul nostru pentru clienți.

Cu vehiculele noastre de transfer nu transportăm animale vii (cu excepția animalelor de asistență medicală, de ex. câini călăuză pentru nevăzători.) Sunt excluse din transport toate acele obiecte care nu pot fi transportate pe post de bagaje pe cursele aeriene.

 

Reclamații

În cazul în care ați dori să faceți o reclamație cu privire la serviciile noastre de transfer, vă rugăm să ne trimiteți plângerea Dumneavoastră prin e-mail la adresa: deboratransfer@monthermal.com. Vă rugăm ca în scrisoarea Dumneavoastră să descrieți detaliile problemei și să anexați datele de identificare al comenzii/cursei Dumneavoastră. Reclamația va fi analizată și vă vom informa în termen de 30 de zile calendaristice în ceea ce privește decizia noastră.

Vă rugăm să transmiteți reclamațiile Dumneavoastră în termen de maxim 24 de ore după călătorie (în cazul unui drum tur-retur, după data celui din urmă) la adresa: deboratransfer@monthermal.com! Din păcate, nu putem să acceptăm reclamațiile privind transferurile, care au o vechime mai mare de 24 de ore!

În cazul în care acceptăm pretențiile Dumneavoastră de despăgubire, atunci vom transfera suma de restituit în contul Dumneavoastră, în termen de 30 de zile de la primirea datelor bancare ale Dumneavoastră; vom solicita datele bancare necesare prin e-mailul trimis, ce va conține rezultatele investigației. Vă atragem atenția că trebuie să furnizați date bancare exacte și complete. În cazul în care Dumneavoastră nu trimiteți în termen de 30 de zile datele bancare solicitate, complete și corecte, din păcate, va trebui să considerăm prescrisă pretenția Dumneavoastră de restituire.

Societatea noastră poate să efectueze restituiri de bani doar prin transfer bancar. Vă atragem atenția că în cazul unei reclamații îndreptățite, suma restituită de către noi nu poate să fie mai mare decât prețul transferului comandat de către Dumneavoastră.

 

Nu putem să acceptăm reclamații:

 • dacă Dumneavoastră ați ales pe proprie răspundere dintre mai multe posibilități, o modalitate diferită de cea propusă de către noi.
 • din cauza timpilor de așteptare sau deplasare mai lungi, la transferurile conexe de transporturi de pasageri (autobuz, respectiv din ușă în ușă)
 • dacă Dumneavoastră nu ați rezervat sau modificat transferul
 • dacă la călătoria la/de la o anumită adresă, Dumneavoastră nu ați furnizat adresa la timp, adresa este incompletă sau incorectă, sau este în afara ariei de acoperire a serviciului
 • dacă adresa de e-mail și/sau numărul de telefon fix, de mobil din rezervare nu sunt corecte sau nu sunt accesibile
 • în cazul în care Pasagerul nostru este cu mobilitate redusă și nu a semnalat acest lucru la timp

 

Societatea noastră va restitui Pasagerilor săi taxa de transfer a transferurilor neefectuate, în cazul în care transferul a eșuat din vina Societății noastre. Obligația noastră de a despăgubi nu acoperă acele cazuri, când transferurile nu se realizează din cauza unor motive, circumstanțe despre care Societatea noastră nu a avut cunoștință în prealabil, acestea nu puteau fi prevăzute, respectiv împiedicarea, influențarea acestora este în afara competențelor Societății noastre, chiar dacă acestea ar fi putut fi prevăzute de către noi. Nu putem să ne asumăm răspunderea pentru acele întârzieri, care sunt rezonabile, respectiv inevitabile din punct de vedere al transportului.

 

În cazul în care cursa publicată în orar, din diferite motive, nu poate fi realizat sau se poate realiza dar cu mici întârzieri (nu mai mare de 45 de minute) ori pe un drum ocolitor, operatorul trebuie să informeze pasagerii pe drum înainte de pornirea cursei.

Atunci când în cursul rezervării pasagerul nu specifică anumite informaţii sau oferă informaţii incomplete sau incorecte, operatorul nu este responsabil pentru daune-interese.

 

În cazul în care cursa de transfer este anulată din forţă majoră, sau realizează o întârziere mai mare de 45 de minute faţă de orarul sfecificat se rambursează costul integral al biletului.

Compensația se bazează pe daune reale și dovedite, dar compensația maximă a pasagerului este tariful plătit, adică, valoarea biletului achiziționat.

Operatorul nu este obligat să restituie contravaloarea cursei dacă poate dovedi că prejudiciul a fost cauzat de circumstanţe inevitabile, pe care acesta nu are cum să le prevadă să le mofidice ori să le influenţeze (de exemplu condiţii meteorologice nefavorabile care afectează direct circulaţia cum ar fi poleiul sau ninsori abundente cu viscol, închiderea temporară a unor drumuri cauzate de calamităţi naturale sau accidente de circulaţie, durata şi modul de control la frontieră prelungite din diferite motive cum ar fi atentate teroriste în Europa sau lume, greve, situaţii de război, atentate sau ameninţări cu atentate).

Operatorul nu va fi răspunzător pentru daune în cazul întârzierilor care rezultă din oricare dintre motivele de mai sus.

În cazul pierderii sau deteriorării bagajelor pasagerul este obligat să anunţe şoferul de prejudiciul creat imediat când se ajunge la destinație şi nu ulterior. Daunele pretinse trebuie să le justifice în scris.

 

Operatorul nu este responsabil pentru daunele bagajelor dacă:

 • pasagerul nu este în măsură să prezinte un bilet pentru bagaje,
 • ambalarea nu corespunde tipului de bagaj,
 • pasagerul nu a descris corect conținutul bagajelor înainte de pornirea cursei,
 • dacă are loc un eveniment care nu poate fi prevăzut sau influențat de operator (dezastre naturale, acțiuni a terței părți)
 • deteriorarea bagajelor de către pasager.